ABBUC JHV 2017

ABBUC JHV 2017

ABBUC LogoElk jaar houdt de Atari Bit Byter User Club (ABBUC) haar ‘Jahreshauptversammlung’ (JHV). Tijdens een JHV zijn er tafels beschikbaar waar leden Atari gerelateerde zaken kunnen demonstreren, of hun (dubbele) hard en software verkopen. Verder krijgen de verschillende ‘regionalgruppe’ het woord en is er ruimte voor discussie over club gerelateerde zaken. Er wordt bekendgemaakt wie de ‘ABBUC Bundesliga’, hard- en software competities hebben gewonnen. Inmiddels zijn we aangekomen bij JHV nummer 32, gehouden op 28 oktober 2017 in het ‘Bürgerhaus Süd’ te Herten. Met het verstrijken van de tijd is het publiek veelal grijzer en kaler geworden, zo ook de vier Atari Invaders die zaterdagochtend vroeg aan de reis begonnen.


Rond 8u werd Ivo door Dennis opgehaald en samen zetten zij de reis voort richting Hilversum, waar Freddy en Nir (overgekomen uit Israël voor de gelegenheid) al op hen zaten te wachten. Spullen voor de verkoop en ter demonstratie werden in de auto geladen en iets later dan gepland vertrokken zij naar Herten. De heenreis verliep zonder veel oponthoud en omstreeks 11.30u, ten tijde van hun aankomst, was de vergadering al in volle gang. De spullen werden tijdelijk buiten de vergaderzaal achtergelaten en de invaders verspreidden zich onder het aanwezige publiek. Met het afronden van het eerste deel van de vergadering rond het middaguur kon begonnen worden met het uitstallen van de spullen. Dennis had wat Invasion materiaal meegenomen, waaronder een info-beamer presentatie, Ivo had prototypes mee van zijn snes2joy en MIDI Interface projecten en Freddy had hard- en software mee voor de verkoop.


Na de lunch pauze kwamen de ‘regionalgruppen’ aan het woord, met de jaarlijkse dankbetuiging aan allen die hebben bijgedragen aan het preserveren van Atari software, al dan niet door het overdragen van rechten of broncode aan de vereniging. Het nieuws dat mede dankzij Fred Meijer alle Atari BeNeLux uitgaven gepreserveerd zijn was een welkome verrassing. Frankrijk, Engeland en Duitsland strijden nog om de tweede plaats. Met het bekendmaken van de prijzen in de hardware competitie - eerder deze dag voer voor discussie in de gelederen - en een korte impressie van de inzendingen voor de software competitie, werd de vergadering beëindigd en kregen de aanwezigen nog een laatste mogelijkheid om voor hun favoriet in de software competitie te stemmen. Dit resulteerde in de volgende einduitslag:
1.
394 punten
New Atari Game (NAG)
Gorgh, Caruso
2.
388 punten
Superfly XL (Lite)
Patjomki, Irgendwer, Miker
3.
345 punten
Bomb Duel Square
Jan-Sören "VD TONIC" Haas
4.
339 punten
War Room
Rob Schlortt, Eric Henneke
5.
270 punten
The Bounty Hunter vs. Slick
Eric Henneke
6.
262 punten
Citron 3kg
Martin "MatoSimi" Simecek
Nu de winnaars in de software competitie bekend waren, werd er onder de aanwezigen nog een MultiJoy competitie gehouden, waarbij Ivo een plek bij de laatste acht wist te behalen en uiteindelijk zesde werd. Een mooie afsluiting voor de dag, want het werd zo langzamerhand tijd om te gaan pakken. De nieuwe aankopen, het restant van de verkoopwaar en de overige spullen werden bij elkaar gezocht en na het schudden van vele handen werd de boel weer in de auto geladen. Op de weg terug werd in een ‘Rasthaus’ tijdens het eten en bij de koffie de dag uitvoerig na besproken, herinneringen opgehaald en ideeën voor de toekomst uiteengezet. De volgende keer dat een aantal van de heren elkaar treffen zal zijn tijdens Silly Venture in Gdansk (Polen) en natuurlijk tijdens de volgende Atari Invasion!

Popular posts from this blog

Atari Invasion 2k23 completed.

Atari Invasion 2k18

We're back!